Karmienie piersią

karmienie-piersia_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • nie nie nie karmienie do 3 roku zycia to absolutna przesada. najlepiej o rade w takich sprawach zapytac lekarza. nie wolno za dlugo pozwalac dziecku na ssanie mleka matki tak samo jak nie wolno dlugo ...(więcej)
  • ja miala, podobny xxx pozwolil mi jesc suszone sliwki, ale nie mozna rowniez z tym przesadzac. nie mozemy jednak stosowac lekow farmaceutycznych podczas karmienia piersia, gdyz moze byc to szkodliwe d...(więcej)
  • Karmiąca mam może sobie pozwolić od czasu do czasu na kieliszek wina, ale tuż po karmieniu. Promile przenikają do mleka - jak tylko są we krwi, zaraz pojawiają się w mleku, ale jak znikają z ...(więcej)
  • Czy jest może wśród was jakaś kobieta, która przy karmieniu piersią również nie miała okresu. Ja karmię piersią już rok i okresu nadal nie mam. Czy to nie wpłynie na moje zdrowie?...(więcej)
  • Powiedzcie mi jakiej firmy są najlepsze wkładki laktacyjne?...(więcej)
  • Witam. Przy pierwszej mojej ciąży nie karmiłam mojego syna ponieważ miałam wklęsłe brodawki, a mały nie mógł ich chwycić. Teraz jestem w drugiej ciąży i słyszałam, że są specjalne nak...(więcej)

Forum -> problem z karmieniem

Tytuł:problem z karmieniem
Autor:Niunia
12.9.2011, 16:40
Witam. Przy pierwszej mojej ciąży nie karmiłam mojego syna ponieważ miałam wklęsłe brodawki, a mały nie mógł ich chwycić. Teraz jestem w drugiej ciąży i słyszałam, że są specjalne nakładki, które ćwiczą i wyciągają brodawki i nosi się je do dnia porodu. Czy wiecie coś o czymś takim?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

karmienie-piersia_ciekawostki

Ciekawostki

Zapalenie pochwy

Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.

Czy wiesz, że...

Ciąża zagrożona

Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres.

Polecamy

Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym,i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Metamizol jest zalecany do stosowania w silnych stanach bólowych. Pyralgina to jeden z najczęściej zażywanych leków, który w swoim składzie ma 500 mg metamizolu.